akjasgunnel

Alla inlägg den 16 september 2013

Av akjasgunnel - 16 september 2013 15:31

drog startnummer 1 i högre spårtävlingen, det var jättebra, åkte till skogen, och släppte på Neska i upptagsrutan, hon galopperade rakt ut som vanligt i linlängden, drog sig mot höger sida men vände och fortsatte rakt ut igen, tog snyggt upp spåret åt vänster och jag följde med, hade inte en tanke på att det kunde vara bakspåret, men det var det. Vände henne och så drog vi iväg, kändes osäkert för hon spårade väldigt nära vägen som vi nyss kört med bilarna. På vägen stod det också mottagarna o deras bilar, men hon var så säker i sitt spårande så jag bara följde med. Tog 1:a apporten o fortsatte spåra parallellt med körvägen, men så vinklade hon bort från vägen och det var iväg uppför. Tog lång tid till andra apporten och jag tänkte , nu har vi missat en pinne, men det hade hon inte, utan pinnarna låg tätare mot slutet av spåret. Tid 19 min, alla sju pinnarna + Slutpinnen, skönt! Visste vi hade ca 21 poäng borta på bakspåret. Alla övriga hade fullt på upptag o alla pinnar,utom en som bara hittade 2 pinnar och en som missade en pinne.

Uppletandet- hon började bra tog in två föremål, men hade sen svårt att gå upp i vänster hörn, betyg 6-6. Satte mig och räknade poäng, det skulle räcka för uppflyttning med en bra lydnad.  Solen sken och jag värmde upp Neska med framåtsändande och hopp, och sen lite agilityhinder, det gillar hon, så fick vi köra och det kändes hyfsat, hon släppte litet i fria följet, men inkallandet gick i full fart, och så kom framåtsändandet- och det gjordes på andra hållet mot det jag hade motiverat upp henne för. Bu för mig,,,,

Det ledde till att hon gick ut hyfsat, men svängde avefter gruppen mot "bollplatsen" , däremot gick andra sträckan bättre men inte bra. betyg 0-5. Kröp bra 7,5-8, skall 6-7, tungapporten 9,5-10, hoppet 8-8, platsen 10. Det räcker inte tänkte jag, hoppas jag inte kommer sist. Såg att de andra ochså fick nån nolla, och nör prisutdelningen kom blev vi trea, med 479,25 poäng, och vi behövde 480 poäng, usch det var nära.


Ingen blev uppflyttad! Det är väldigt svårt att komma ur högre klass sedan genomsnittsåttan infördes, tog en koll på SBK tävling över samtliga högre klass tävlingar 15 sept i hela landet, nio högre spår- 48 startande varav 11 uppflyttade, inte ens en fjärdedel. 22 %,  och i högre sök var det 7 tävlingar20 startande varav 3 uppflyttade, 15 %.

Känns orimligt lågt ! Så otacksamt för arrangörer och de tävlande att det är så höga krav, Ingen rapporttävling fanns och en skyddstävling i högre klass med "ingen anmäld". Så ser det ut i mitten av sept 2013.

jag orkade inte räkna hur många rallylydnadstävlingar det var, (mängder) och agilitytävlingar, men helt klart tar dessa stor plats inom SBK numera.  Vi måste göra något åt bruksproven!!

Ovido - Quiz & Flashcards