akjasgunnel

Alla inlägg den 3 februari 2012

Av akjasgunnel - 3 februari 2012 13:20

Vi har vår hemsida på Telias webhotell och jag är ganska inkörd på hur jag ska redigera foton och filer. Men efter nyår upptäckte jag att vissa foton försvann från sidorna, och när jag skulle lägga in dom igen så försvann även andra bilder hur jag än gjorde om utskicken via FTP.

Till slut kontaktade jag Telias kundtjänst och har så småningom fått svar från dom att vid årsskiftet uppgraderade dom sina servrar (vilket dom även meddelat via epost före jul).

Dessvärre  ledde detta till att filer med å, ä och ö kunde bli förstörda ,vilket Telia INTE informerat om i förväg.

Detta drabbade våran hemsida hårt, för vi hade många foton med å ä ö i namnet, typ Marro 3 år, Haiko äg Åke. m fl.

Så nu har jag ägnat timtal åt att döpa om massor med foton, plocka hem sidorna, redigera om dom och skicka ut dom igen på hemsidan och ändå är sidorna inte kompletta ännu.

Om Telia informerat om störningarna med dessa bokstäver, så hade jag kunnat göra ändringarna mycket enklare o snabbare. Fy !

Kollar nu på onlineweb sidor i stället. Kanske byter vi leverantör efter detta.

I övrigt är det mycket kallt, men hundarna mår bra och jag pratade med S-ens ägare igår,på 12 veckors dagen och dom mår alla finfint o växer som dom ska och fungerar fint i sina hem. Nästa vecka väntar vaccination och veterinärbesök. Då ska dom ochså be att få chipmärkningen kollad, och ta reda på om det finns kvar uppe på manken, eller om chippet flyttat sig under huden. Sånt händer ju ibland och det kan vara praktiskt för ägaren att veta var på hunden chippet satt sig fast.


Ovido - Quiz & Flashcards