akjasgunnel

Alla inlägg under april 2013

Av akjasgunnel - 8 april 2013 11:12

nästan 4 veckor, och riktigt gulliga. Har suttit i biabädden med dom och klippt klorna, vilket tar lång tid och är tålamodsprövande, men när dom är sömniga så går det bra. Dom tränar kroppen nu genom att klättra ut och i Biabädden, för kanterna är höga för en liten valp. Sen har dom börjat gapa och knuffa på varandra och idag drog flera av dom i min ärm på fleecetröjan och en försökte gnaga på min gamla foppatoffla. Dom blir alltmer schäferbetonade men dom är så oerhört lika varandra att vi ständigt måste titta under magen för att se vilka som är hanar resp tikar. Dom är oerhört svansglada, det  kan inte bli annat med glada Neska som mor och glade förväntansfulle Imre som far. På videofilmen över hans MT står han viftandes i alla moment på filmen (men inte pipig) och väntar på vad som ska hända.

Idag har dom även fått mosade uppblötta hundmatskulor (Magnusson kennel , normalfoder) plus rå köttfärs o majsvälling och i detta dessutom avmaskningsmedel. Hittills har dom varit jättefina i magen, vilket underlättar när man ska plocka upp efter dom o hålla rent i valplådan.

Av akjasgunnel - 6 april 2013 19:40

nya bestämmelser när det gäller utbildningar till patrullhundsekipage (godk lkl klass) och alla instruktörer måste träna sig på att göra kursplaner, kursbudget, fylla i journaler och betalningsunderlag. Det blir bättre för varje deltagare och instruktör ekonomiskt sett, men det blir sänkt ersättning till arrangerande brukshundklubb, bara 1000 kr per godkänt ekipage. Vi får väl se hur det kommer att påverka antal kurser framöver.

Sov som en stock i natt, lyssnade inte efter några valppip eller funderade på om Neska behövde gå ut o kissa en extra gång mitt i natten, jag bara sov o Klinga likaså. Det var skönt, och nu är det lördagkväll och väldigt stillsamt här i baracken, i sedvanligt SBK stil har många manliga deltagare uppsökt bastun med några öl, så där löser dom världsproblemen, och i köket sitter några o tittar på TV.

Tänker passa på att titta på en CD om allmänlydnad och problemhundar, alltid lär man sig något.


Av akjasgunnel - 3 april 2013 14:16

ja, jag menar att valparna sover och andas så jämnt och fint, och just nu ligger dom i en hög efter kanten på valplådan, och på andra sidan kanten ligger Neska i Biabädden och sover. T- valparna har  mat- och toabestyr i ca 20 min omgångar, men däremellan så sover dom i ca 2 timmar i sträck, och då är det hellugnt. Storhundarna har som vanligt varit en skidtur med mig över isen, så vi är alla  motionerade idag. 

Börjar få lite kontakt med valparna, småsvansarna viftar när man håller händerna nere hos dom i lådan, och flera av dom slickas i hopp om att det ska komma mat. Idag ska dom få prova annat än Neskamaten. Det blir mosad rå köttfärs serverad ljummen och med lite majsvälling i. Valparna brukar bli väldigt smetiga runt nosar och tassar, för bordsskicket lämnar mycket att önska första gångerna. Dom står gärna i matfatet och slickar under ivriga gnyenden för att det smakar gott.  Neska kommer att få ett himla bestyr att göra ren dom sedan. Men hon gillar det för hon har värsta hungern nu, hon är som ett sopnedkast, allt åker ner i hennes mage och sen tittar hon  och undrar finns det något mer hon kan få. Köpte en trepack märgben igår, så ikväll ska dom stora hundarna få arbeta med käkmusklerna och skava bort lite plack och äta av märgen, som är så energirik och fylld av mineraler.

 

Två T-valpar 3 veckor gamla, en hanvalp närmast väggen och en tikvalp längst fram. Visst är dom jämna och lika !










































































































































































































Ovido - Quiz & Flashcards