akjasgunnel

Alla inlägg den 16 januari 2013

Av akjasgunnel - 16 januari 2013 20:50

min V86 kompis sedan många år är i Thailand på vintersemester och det är jag som fått tippa vårt 108 kr system, och hittils har vi fyra rätt av fyra möjliga, men det är fyra lopp kvar och snart vänder turen, så brukar det vara, men det är roligt att träffas och prata trav och en massa annat då och då. Kollar på TV medan jag skriver det här och nu har vi fem rätt.

Åkt skidor idag med tikarna och Neska har löpt färdigt, men Orex vill inte riktigt ge upp utan försöker uppvakta henne om han får chansen, men när man rör i matskålen då föredrar han maten framför kärleken till Neska.

En vecka sedan parningen och valpspekulanterna har hört av sig och flera av dom har kollat upp Trönderjyckens Imre ordentligt och det tycker jag är bra. Han är ingen bluff.

Har fått höra av en kursdeltagare i vår unghundskurs att djurskyddsmyndigheten i sina regler säger att ingen hund får vara kopplad inomhus, däremot utomhus går det bra och hunden ska ha vindskydd o liggunderlag om det är kallt. men jag tror att myndigheten inte tänkt på att under mörka och kalla årstiden så tränar många hundägare i hallar och arenor av olika slag, och där knyt s ofta hundarna upp i väntan på sina pass i korta stunder. Det är alltså förbjudet eftersom det sker inomhus. tjaa, jag har läst på jordbruksverkets föreskrift och allmänna råd om hundars skötsel, och där står det -- hundar får inte vara fastkopplade inomhus. undantag görs för försvarsmaktens och polisens hundar som får kopplas inomhus. imorgon ringer jag till djurskyddsmyndigheten och frågar om dom tänkt på träning/tävling i arenor och inomhushallar.


Ovido - Quiz & Flashcards