akjasgunnel

Alla inlägg den 24 mars 2013

Av akjasgunnel - 24 mars 2013 19:16

Valparna är nu 12 dagar, och dom sover just nu tillsammans i ett hörn av valplådan. Neska har nu övergått från att direkt kliva in i lådan och lägga sig i intill valphögen, till att lugnt  gå in i lådan, stå stilla och nosa på valphögen och då vaknar dom och kravlar upp o piper och irrar runt för att hitta hennes spenar (matbaren) och då kissar dom efter sovstunden.  Eftersom tikar håller rent efter sina valpar (en instinkt för att inte "fiender" ska känna lukt av valpar och komma och ta  dom oskyddade små) så slickar hon upp dom små kissdropparna och sen lägger hon sig ner på den "rengjorda" fällen och valparna hittar pipandes fram till hennes mage och smackandes suger dom i sig sin näring. 

Så gjorde hon inte under deras första vecka, för då kissar/bajsar dom bara när tiken slicka dom på magen (masserar) och då håller hon dom rena när hon själv vill. Men nu har dom börjat kissa små droppar utan hennes slickande.

När vi gör rent i lådan, får dom ligga i Biabädden på en fäll och det trivs dom jättebra med bara Neska också ligger där samtidigt. Dom är verkligen beroende av att vara med henne, dom små valpbäbisarna. Inga ögonsprickor ännu.

   

Ovido - Quiz & Flashcards