akjasgunnel

Alla inlägg under november 2011

Av akjasgunnel - 7 november 2011 17:43

Mest aktuellt hos oss nu är väntan på Neskas valpar. Har vägt henne idag till 41 kg, mot hennes vanliga 31-32kg så magen är väldigt stor och tung, hon har ökat sin kroppsvikt med 25 % på några veckor, men hon klarar det bra och mår fint. pälsen är blank och fin, och hon behöver inte gå ut o kissa på nätterna, trots att det säkert trycker på.

I det här läget har jag vånda över att ha utsatt henne för det här jobbiga, och jag oroar mig för att något ska gå på tok, men det gör jag varje gång vi ska få valpar, och hittills har det ju gått bra varje gång. Ett kejsarsnitt på 40 valpningar är inget konstigt, det var inlånade tiken Akjas Udda som behövde snittas för att få fram de tre valparna efter Dittegårdens Oskov så det är många år sedan.

Har hostandes gått motionsspåret med hundarna idag (förkylningen vill inte gå över ) och i lugn takt, Klinga är så leksugen men Neska är rädd om magen och vill inte  härja eller busa, däremot Orex ställer gärna upp på en kapplöpning över stock och sten och vill avsluta den med en brottningsmatch med Klinga. Nu är dom rätt så nöjda och väntar på kvällsmaten.

  41 kg Neska sover på kökgolvet, månd 7 nov.


Av akjasgunnel - 4 november 2011 13:41

känns skönt att få vara inomhus och det är halvskumt ute redan pga alla tunga regnmoln. Ska ta itu med foton som finns i kameran och väntar på att bli redigerade. några fina naturbilder, barnbarnen och tjocka Neska förstås. Har varit in på vårdcentralen idag, har ju sån besvärlig hosta. Inget allvarligt hördes i lungorna, det var en halsinfektion så det ska kunna gå över av sig själv.

Är medlem i en schäferuppgrupp på FB, väldig fascinerad av alla som har bestämda uppfattningar om hur man gör vid parning, valpning, uppfostran mm. Ganska störd av någon som påstår att man ska vara tre personer vid parning, dels för att hålla fast tiken, hålla upp hennes bakdel, peta in hanens penis och hålla ihop dom. håhåjaja, ibland kommer man långt från naturens egna metoder vid parning.

Självklart ska man vara närvarande när hundarna parar sig, så man kan se till att dom inte gör illa varandra t ex att tiken försöker gå iväg, när hanen sitter fast, nog om detta...


Deltog i begravning av en släkting igår, väldigt sorgligt som vanligt, men särskilt denna gång, då min släkting varit en kärnfrisk sportig, ej överviktig person i hela sitt liv. Så kom det onda som avfärdades som magkatarr i några månader innan det visade sig att det var cancer, som inte gick att bota och så tog livet slut, så obegripligt och tråkigt. Det var en fint arrangerad begravningsceremoni med gitarrsång, mycket blommor och ljust och fint och lokalen var nästan fullsatt. Jag hatar den här sjukdomen som avslutar så många människors liv i förtid och på ett så plågsamt sätt !!

Av akjasgunnel - 1 november 2011 15:24

varit i Luleå o jobbat en dag, lång bilresa men med ljudböcker i bagaget och en kaffemugg ibland från OK/Q8 så går det bra att göra långa bilresor. Den lilla tjocka var med som reskompis igen, hon är så hotellvan numera och charmar alla med sina lugna hälsningsceremonier. Men när P-s kattunge var i farten och sprang då var hon inte lugn minsann, jag trodde nästan det skulle bli skrapmärken i parketten. jaga är kul !

är förkyld, haft en febersväng med frys och svettattacker och värk i kroppen, men det går väl över. Påminde G om att vi kanske skulle vaccinera oss mot influensa nu när vi är "äldre", men det fick inget gehör.

I Luleå fanns det inga fina höstfärger kvar, alla löv hade ramlat av och det var bara gråbruna kala spretiga träd.Ändå var det jättefint väder och ingen frost, trots att min Kia var rustad med vinterdäck. Tänk den drog 0,47 liter diesel på hemresan med vinterdäcken på och nu har jag fått en Trisslott också som tack för att jag svarat på en enkät. Ska snart skrapa och se om jag vinner något, men troligen inte, jag köper aldrig lotter annat än som julklappar nån gång, jo jag kan köpa lotter hos Cancerlotteriet för den goda sakens skull.

Har lagt in annonser på några hemsidor om våra väntade valpar, vill ju som vanligt försöka få tag i trevliga människor som vill träna och tävla med sin brukshund. Några valpar är tingade, men vi får nog flera än så.  

kul att vara liten valp och leka med en grästuva i munnen!


Ovido - Quiz & Flashcards