akjasgunnel

Alla inlägg under mars 2012

Av akjasgunnel - 12 mars 2012 14:28

 

sÅ fick vi då  träffa dom igen, alla sex Neskavalparna med ägare, och vi hade en väldigt fin dag tillsammans med en långpromenad, fikapaus, valplek två och två i par, lite lek och bita övningar, o sen blev det mätning, vägning, koll av bett, samt fotografering.inte det lättaste när valparna är fyra månader, vilket illustreras av den här bilden.

Sen pratade vi o åt en chilegryta o pratade om valparna, som hittills har utvecklats väldigt positivt. Nyfikna, glada, ganska bitiga o väldigt lika utseendemässigt o storleksmässigt. Känns fortfarande som en lovande kull, så vi fortsätter kalla dom för S-en.

i övrigt smälter snön ihop mer o mer, men det går fortfarande att åka i scoterspåren men det börjar bli smutsigt i den gamla snön. Ser fram emot Tänndalenresan som vi ska göra, tur man har tiotalet mil i benen nu. Kommer nog att tolka efter vesslan upp på fjället så då får Neska springa med och det brukar gå så bra, men jag brukar bli trött i högerarmen, för jag håller ju tolkpinnen i höger och Neskas lina i vänster hand.   

Sen kan vi ta tolkliften upp också hon o jag, från början drar hon mer än liften, men när vi kommer högst upp så har hon lugnat ner sig, så då går det fint. Ser också fram emot att vi ska hämta hem husvagnen i början av april, då är det nära vårkänslor, och det är kul att börja packa in allt från salt o peppar till sängkläder och hundgrejer.

Håller på att kolla på en mindre bärbar dator, att ha i firman och även med på kommande resor. Vilket utbud det finns ! jättesvårt att hitta den bästa för mina behov, våra, för G får också låna den, men jag har fått hjälp i mina funderingar av ena syrrans "mågämne", som är duktig och intresserad av datorer.

Av akjasgunnel - 5 mars 2012 19:49

gick inte att åka skidor idag, alldeles för mycket is och stenhårt i spåren, så jag fick gå en långrunda i stället med dubbkängorna på fötterna. Ice bugs- rekommenderas varmt! tänker inte bryta något ben nån fler gång.

Mina fyrfota kompisar sprang som galningar och lekte och sen började dom äta isbitar. Smakar nog som isglass utan socker kanske? Roligt hade dom, syntes att Neska hade ett uppdämt springbehov efter att hon och jag  varit med barn o barnbarn hela helgen och hållit deras lugna tempo på promenaderna. Neska är väldigt duktig att anpassa sig till omständigheterna, kan vara lugn och sova i timtal, när det behövs, och kan härja o springa i timtal när hon får den möjligheten. Tyst och fin,  o det gillar jag jättemycket. Alla tre hundarna är helt fantastiska mot de små barnbarnen, nu 3 och 1 år. Den lilla vistas mest på golvet och hasar omkring, och då låg Neska lugnt kvar men drog in tassarna så att den lilla kunde krypa förbi.

G berättade att i går morse stod en räv vid fågelbordet när han gick ut tidigt på morgonen med Orex och Klinga.Räven stack och Orex efter i full fart , men som tur var kom hunden  snabbt tillbaka. Vi brukar ha rävar i omgivningen, och ett år hade vi ett rävgryt bara 100 meter ovanför huset.
Rävarna får gärna vara här, men vi vill inte att dom ska ha rävskabb o smitta hundarna. Vissa år går det bra, men vissa år kan  det vara besvärligt.

Har tinat märgben åt hundarna, som dom ska få om nån timme, då blir det väldig glädje och det gnags ihärdigt. Petar ur hälften av feta märgen o ger fåglarna(o räven?). Hundarna mår jättebra på sin utfodring; uppblött hundfoder (basfoder- inte high) med matrester tre gånger/dag, ett grisöra ( utan konserveringsmedel), nån tuggpinne, o ett par kvällskex förstås . Sen tillkommer ett märgben(rörben) en-två gånger i veckan. På denna kost göra dom ifrån sig två gånger per dygn, nu när dom är vuxna hundar. Valpar gör ju ifrån sig många fler gånger per dygn för dom har ju mycket kortare tarm, som inte rymmer så mycket föda. Ska träffa Neskas S-valpar till helgen, det ser vi fram emot,

Ovido - Quiz & Flashcards