akjasgunnel

Alla inlägg den 1 januari 2012

Av akjasgunnel - 1 januari 2012 11:37

Småvalparna fick vara med i nyårsfirandet genom en extra portion majsvälling i början av nya året, ca 00.45 och dom slickade i sig alltihop på några sekunder, ja sekunder för dom är verkliga snabbätare. har låtit dom äta var för sig flera gånger och det är ingen skillnad. valpköparna kommer att undra över deras matsug och eviga hunger, men det är sunt och riktigt.

imorgon bär det iväg i bilen till veterinärmottagningen för besiktning, vaccinering och chippning. Då måste det vara klart vilken tik som är Shira och vilken som är Smilla, och likaså måste vi veta vilken hane som är Sandro respektive Salo. Några valpköpare funderar in i det sista, men ni kan känna er lugna det är fina valpar samtliga så det kommer att bli så bra. Vi har ju faktiskt fött upp schäfervalpar i väldigt många år och tycker själva att vi fått fram bättre och bättre hundar som är anpassade till dagens samhälle och dagens brukssport.

I dag har valparna också fått äta märgben, jag petade ur det mesta av märgen i dom sågade rörben vi köper, och sen fick dom var sitt ben, det gillade dom verkligen. Några gnydde av förtjusning medan dom försökte slita av det lilla skinn som fanns utanpå benet, några morrade högljutt när en annan valp kom för nära. Vi gick runt och tog i alla valpar men dom morrade inte åt göran eller mig, bara mot varandra. helt rätt !  Efter nån timme var dom färdiga att sova en stund, och då fick våra vuxna hundar också sina märgben. Det är fin tuggmotion och nyttiga mineralier i märgben, men vi petar bort det mesta v märgen och ger till utefåglarna, där är det också uppskattat.



Ovido - Quiz & Flashcards